Nagelstyling Calluna

Zoekt u een goede nagelstylist? Maak een afspraak

Tips

Tips voor onderhoud kunstnagels

 • Om uw handen en nagels mooi te houden kunt u 2 keer per dag uw nagelriemen in masseren met een nagelriemolie en een handcrème gebruiken. Je kunt deze bij mij kopen. De olie legt een filter over de nagel waardoor water geen kans krijgt deze uit te drogen
 • Gebruik een speciale nagellakremover zonder aceton voor kunstnagels. Bij gebruik van een normale nagellakremover zullen uw kunstnagels loslaten en aangetast raken. Kunstnagels zijn niet bestand tegen oplosmiddelen als aceton, benzine, terpentine, peut etc. als u toch moet werken met één van deze middelen, draag dan rubber handschoenen. De nagels zijn weliswaar bestand tegen bleekwater, ammoniak en spiritus maar toch adviseer ik u ook bij het gebruik van deze producten handschoenen te dragen. U voorkomt daarmee dat uw huis uitdroogt en haar natuurlijke beschermlaag verliest.
 • Ontzie uw nagels zoveel mogelijk door niet te veel met de toppen van uw vingers te werken maar met de zijkanten van uw duim en wijsvingers. Denk hierbij bv aan het openen van laden, deksels en deuren, het aantrekken van panty’s en pantalons en het tillen van zware voorwerpen. Het aandrukken van wasgoed in de wasautomaat, centrifuge of droger kunt u het beste met uw vuist doen. Pak het wasgoed uit de automaat tussen duim en wijsvinger. Grijp nooit iets vast met de volle hand. Uw nagels kunnen hierdoor achterover slaan en breken. Dit kan pijnlijk zijn. Als u iets wilt snijden, richt de nagels dan naar beneden om te voorkomen dat u de nagels van duim en wijsvinger doorsnijdt.
 • Als u de nagels vaak stoot, dan is dit een teken dat uw nagels te lang zijn. Vijl de nagels iets korter. Let er wel op dat u de nagels niet smaller vijlt bij de breekpunten: het punt waar het roze nagelbed stopt en de witte rand (van de natuurlijke nagel) begint. Dit verzwakt de nagels.
 • Knip kunstnagels nooit! Ze zullen barsten. Gebruik een vijl om ze eventueel wat korter te vijlen. Vijlen zijn bij mij te koop.
 • Gebruik op kunstnagels nooit een nagelverharder als basislak. Hierdoor kunnen de kunstnagels splijten.
 • Laat je nagels op tijd nabehandelen, hierdoor voorkom je scheuren en breken van de kunstnagels. Maak elke 3 weken een afspraak met de nagelstyliste.
 • Als uw kunstnagels voor een kwart van het nagelbed zijn gegroeid, dan dient de uitgroei bijgewerkt te worden. De kunstnagels zullen dan niet van uw nagels afgroeien. Gebeurt dit wel dan wordt de vrije top te zwaar en kunnen de nagels alsnog afbreken.
 • Omdat uw nagels groeien en daarom regelmatig korter gevijld worden is op een bepaald moment de kunststof tip weggevijld. U heeft dan uw eigen nagels verstevigd met een kunststoflaag. Ook dan moet u, zoals u gewend bent, de nagels laten bijwerken om en mooie verstevigde nagel te behouden. Na het bijwerken zijn uw nagels steeds weer als nieuw.
 • Peuter of trek de kunstnagel nooit van uw nagels af. U trekt hiermee ook een aantal lagen van uw natuurlijke nagels mee. Hiermee worden uw nagels dun en kunnen beschadigen
 • Het is aan te bevelen om een onderhoudsset aan te schaffen waarmee u zelf kleine reparaties kunt uitvoeren. Met de home Maintenance Kit kunt u zelfs een gebroken nagel repareren als dit gebeurt op een ongelegen moment. Dit gaat als volgt: verwijder de nagellak, ontsmet de nagel met nail cleanser en laat de nagel goed drogen. Breng wat lijm aan op het afgebroken deel en zet de gebroken delen weer tegen elkaar. Goed laten drogen. Vijl nu de overtollige lijm op de breuk glad met een polijstblok en lak de nagel. Maak zo snel mogelijk een afspraak voor vakkundige reparatie.
 • Ook kunt u eventueel losgeraakte delen met wat lijm weer vastzetten. Dit gaat als volgt: ontsmet de nagel met Nail cleanser en laat dit goed drogen. Laat wat lijm onder het losgelaten deel lopen en veeg het overtollige snel weg met een tissue. Nadat u de nagel heeft glad gevijld met een polijstblok kunt u deze weer lakken. Zorg ervoor dat uw nagels nooit los zitten.

Tips voor natuurlijke nagels

 • Om uw handen en nagels mooi te houden kunt u 2 keer per dag uw nagelriemen in masseren met een nagelriemolie en een handcrème gebruiken. Je kunt deze bij mij kopen. De olie legt een filter over de nagel waardoor water geen kans krijgt deze uit te drogen.
 • Gebruik een base coat voordat je nagellak opbrengt op een natuurlijke nagel. Hierdoor voorkom je verkleuring van de nagels en de base coat verbetert de hechting van de nagellak.
 • Een top coat over de nagellak zorgt dat de nagellak langer blijft zitten.

Maak een afspraak

Zoekt u een goede nagelstylist? Nagelstudio Calluna zorgt er voor dat uw nagels weer stralen. U kunt mij vrijblijvend bereiken op info@nagelstylingcalluna.nl of maak een afspraak!

Ga naar contact

Nagelstyling Calluna

Wanda de Bruijn
06 - 23 37 52 29
info@nagelstylingcalluna.nl

Volg mij op Facebook

Adres
Callunaheuvel 4
3956 BE Leersum

Kvk 64785025

Zoekt u een goede nagelstylist? Maak een afspraak